تمامی نوزادان زیر 6 ماه به دلیل تغذیه از شیر مادر نیازی به مصرف آب ندارند. مصرف آب برای نوزادان زیر 6 ماه دارای خطراتی از جمله خطر مسمومیت، خطر بیهوشی، کاهش اشتها و … است. از این رو مصرف زیاد آب به نوزادان توصیه نمیگردد. بهتر است هنگام آب دادن به نوزاد از لیوان مخصوص استفاده کنید و شیشه شیر را کنار بگذارید.
همانطور که میدانید تغذیه دوران نوزادی بر سلامتی آنها تأثیر گذار است. نوزادان به انواع ویتامینها نیاز دارند. همچنین مصرف به موقع آب در سلامتی نوزادان نقش به سزایی دارد. در این مقاله میخواهیم شما را با بهترین زمان آب دادن به نوزاد آشنا سازیم، پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
از چند ماهگی به نوزاد آب بدهیم؟
از آن جا که تا قبل از 6 ماهگی نوزادان از طریق شیر مادر و یا سوپ میزان آب مورد نیاز بدن خود را تأمین خواهند کرد، نیازی به مصرف جداگانه آب قبل از 6 ماهگی نخواهند داشت. زمانی که نوزاد شما شروع به خوردن غذاهای جامد میکند، میتوانید آب دادن به نوزاد را شروع نمایید. هر نوزاد با توجه به شرایط جسمانی میزان آب مصرفی متفاوتی دارد. در هنگام مصرف آب به کودکان بهتر است از دادن نوشیدنیهایی که انرژیزا یا دارای قند مصنوعی هستند، جداً خودداری نمایید.
با توجه به این که کودکان زیر یک سال توانایی صحبت کردن و بیان نیازهای خود را ندارند، میتوان از طریق ایما و اشاره کردن آنها به زمان تشنه شدن آنها آگاهی پیدا کرد. برای مثال یک نوزاد 9 ماهه با غذا نخوردن نشان میدهد که تشنه شده است و وقتی به او آب داده میشود به اندازه نیازش از آب مینوشد. در بعضی مواقع کودکان شروع به گریه میکنند یا به سمت فنجان آب خم میشوند.
چرا نباید به نوزاد آب داد؟
دستگاه گوارش و کلیه تمامی نوزادان تا قبل از شش ماهگی هنوز کامل نشده است. به همین دلیل بهتر است تا قبل از 6 ماهگی به نوزادان آبی داده نشود. چرا که آب، معده آنها را پر میکند و مانع از خوردن به موقع شیر مادر که تغذیه اصلی آنها به حساب میآید، میشود. عدم مصرف شیر به میزان کافی به کودکان بر سلامت آنها تأثیر گذار است.
آب دادن به نوزاد زیر شش ماه
آب دادن به نوزاد در قبل از 6 ماهگی مشکلات زیر را به همراه دارد:
- عدم جذب مواد مغذی داخل شیر مادر توسط دستگاه گوارش نوزاد
- کاهش اشتهای کودک و افزایش وزن نوزاد
- احتمال مسمومیت غذایی و خطر بیهوشی به دلیل افزایش غلظت سدیم
- به دلیل عدم رشد کلیهها و آزاد شدن سدیم در بدن نوزادان، فعالیت مغز نوزادان تحت تأثیر قرار میگیرد.
- تندخویی، خواب آلودگی و تغییرات رفتاری و نیز کاهش دمای بدن و ورم صورت که همگی از نشانههای مسمومیت نوزادان از مصرف زیاد آب است.
- مصرف زیاد آب برای نوزادانی که دچار زردی هستند، مضر بوده و درصد زردی آنها را افزایش میدهد.
آب دادن به نوزاد از چه زمانی امکان دارد؟
بعد از 6 ماهگی میتوانید در صورت نیاز به کودک آب دهید.
آب دادن به نوزاد چه مشکلی دارد؟
احتمال مسمومیت غذایی و خطر بیهوشی به دلیل افزایش غلظت سدیم مهمترین مشکل است.
طریقه آب دادن به نوزاد
طریقه آب دادن به نوزاد به شرح ذیل است:
- ابتدا آب را به مدت یک دقیقه بجوشانید تا میکروبهای داخل آن به طور کامل از بین برود.
- بهتر است قبل از مصرف آب چشمه و یا آب معدنی آن را بجوشانید.
- آب جوشیده شده را میتوانید به مدت دو تا سه روز در یخچال و یا به مدت 24 ساعت در محیط نگهداری نمایید.
- برای محاسبه میزان آب مورد نیاز هر کودک میتوانید به ازای هر کیلوگرم از وزن نوزاد، 100 میلی لیتر که معادل یک سوم فنجان است به آن آب بدهید.
- بهتر است نوزاد خود را به نوشیدن آب از داخل فنجان یا لیوان آبخوری عادت دهید. زیرا با خوردن مداوم آب از داخل شیشه شیر مصرف آب نوزاد بالا رفته و مهارتهای دهانی و حرکتی نوزاد کاهش مییابد.
در هنگام آب دادن به نوزاد خود باید توجه داشته باشید که کلسیم و پتاسیم موجود در آب منجر به استحکام استخوانها و دندانها شده و برای عضلات نوزادان ضروری است. همچنین بهتر است به جای تصفیه آب نوزادان از دستگاه تصفیه آب خانگی استفاده نکنید، زیرا شیرین کنندههای این دستگاه منجر به افزایش سدیم داخل آب خواهد شد و تقطیر کنندههای آن منجر به کاهش مواد معدنی آب میشود.
برای خرید لیوان آبخوری و آبمیوه خوری نوزاد میتوانید به دسته اختصاصی آن در سایت مانیلو بروید و محصول مورد نظر خود را انتخاب کنید.
آب دادن به نوزاد با شیشه شیر یا لیوان آبخوری؟
لیوان و آبمیوه خوری کودک
آب دادن به نوزاد از دستگاه تصفیه آب خانگی؟
بهتر است آب را خودتان تصفیه کنید.
آب دادن به نوزاد در یک نگاه
تمامی نوزادان زیر 6 ماه به دلیل تغذیه از شیر مادر نیازی به مصرف آب ندارند. مصرف آب برای نوزادان زیر 6 ماه دارای خطراتی از جمله خطر مسمومیت، خطر بیهوشی، کاهش اشتها و … است. از این رو مصرف زیاد آب به نوزادان توصیه نمیگردد. بهتر است هنگام آب دادن به نوزاد از لیوان آموزشی مخصوص استفاده کنید و شیشه شیر را کنار بگذارید.
در این مقاله شما را با نحوه آب دادن به نوزاد و نیز زمان آب دادن به آنها آشنا کردیم. به نظر شما بهترین زمان برای آب دادن به نوزاد چه وقت است؟ اگر شما هم نکاتی در مورد میزان مصرف آب کودکان میدانید، در انتهای این مقاله برای ما بنویسید و این متن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
پیشنهاد میکنیم این مقاله را بخوانید