کودکان نوپا از یک سنی به بعد مایل هستند که بدون کمک دیگران غذای خود را بخورند، بنابراین باید ظرفی را برای غذای کودک تهیه کنید که علاوه بر جذابیت رنگ و ظاهر آن، سلامتی کودک نیز در تولید آن مدنظر قرار گرفته شده باشد. ظرف غذای کودک پلاستیکی فاقد مواد مضر شیمیایی PVC و BPA بهترین جنس است. ظرف غذاهای کودک استپ دار، درب دار و قاشق دار گزینههای کامل و مقرون به صرفه برای خرید هستند.
این روزها آموزش و مهارت مهمترین عامل در پرورش و رشد کودک است. برای موفقیت، از سادهترین فعالیتهای روزمره گرفته تا هنگامی که کودکتان بزرگ میشود، همه و همه در گرو آموزش صحیح و اصولی است. اما چه ربطی به ظرف غذای کودک دارد؟ خب، بعد از 6 ماهگی نوزاد، زمان خوردن غذاهای کمکی است. غذا خوردن با ظرف غذای مناسب کودک موفقیت و راحتی بیشتری برای کودک و والدین به همراه دارد. شاید فکر کنید، میتوان از همان ظروفی که بزرگترها استفاده میکنند برای کودکان هم استفاده کرد. ولی برای یادگیری مهارت غذا خوردن و افزایش توانایی حرکتی کودک برای گرفتن قاشق در دست، ابزارهایی طراحی شدهاند که به کودک در افزایش این مهارتها کمک میکنند.
اگر شما هم مثل ما فکر میکنید بهترین راه برای رشد و سلامت کودک توجه به بهداشت شخصی و لوازم اختصاصی است، با ما همراه باشید تا با ظرفهای مخصوص غذای کودک بیشتر آشنا شوید.
خداحافظی با ظرفهای مادربزرگ
خب از همین ابتدا لطفاً ظرفهای موروثی داخل کابینت را کنار بگذارید و به فکر تهیه ظرف غذای کودک مناسب برای فرزندتان باشید. کودک شما به لوازم شخصی برای حفظ سلامتیاش نیاز دارد. زمانی که کودک شروع به غذا خوردن میکند. متوجه این موضوع خواهید شد که، کودک بدنی حساس دارد و نیاز به ظرف غذای مخصوص، قاشق و حتی ظرف نگهدارنده جداگانه دارد. هنگامی که کودک زمان غذا خوردن بدقلقی میکند اهمیت ظرف غذای مناسب، با طرحها و شکلهای کودکانه و رنگهای جذاب برایتان آشکار میشود. کودک مجذوب رنگ و طرحهای ظروف میشود و غذا خوردن برای او مانند بازی کردن، سرگرمکننده است.
در ادامه قصد داریم با بررسی ویژگیهای ظرف غذای مناسب کودک به شما در انتخاب و خرید راهنمایی کنیم.
بهترین ظرف غذا کودک
مطمئنأ اگر بخواهیم از جنس ظرف غذای مناسب کودک صحبتی کنیم، بهترین جنس، پلاستیک است. ولی امروزه پلاستیک به علت مواد مضر موجود در آن، توسط اغلب والدین استفاده نمیشود. توجه داشته باشید که سازندگان و طراحان ظرف غذای کودک با در نظر گرفتن این موضوع، دست به ساخت ظروف و ابزارهای مخصوص کودک کردهاند که فاقد مواد شیمایی مضر است. بنابراین تنها به ظاهر پلاستیکی ظروف توجه نکنید.
متریال ساخت
مهمترین نکته ایمنی که برای تهیه ظرف غذای مناسب کودک باید در نظر گرفت، موادی است که ظرف از آن ساخته شده است. اغلب ظروف پلاستیکی مخصوص کودکان دارای برچسب فاقد BPA هستند. BPA یا بیسفنول – ای، مادهای است که در تهیه پلاستیک برای شفافیت و سخت شدن آن به کار میرود. این ماده باعث اختلال در غدد درونریز مانند پروستات میشود. از سال 2012 که مضر بودن BPA کشف شد استفاده از آن در کارخانههای تولید محصولات و فرآوردههای کودکان هم ممنوع شد. همچنین متخصصان عقیده دارند ظروف پلاستیکی را نباید در ماکروویو گذاشت.
ظرف غذا کودک بامبو بهتر است یا پلاستیکی؟
پیشنهاد ما ظرف غذا کودک پلاستیکی فاقد مواد مضر شیمیایی PVC و BPA است.
ظرف غذا کودک استیل بهتر است یا ملامین؟
ظرف غذا کودک استیل ضد زنگ دارای عایق حرارتی از ملامین بهتر است.
بشقاب و ظرف غذای کودک نباید…
زمانی که کودک شروع به خوردن غذای کمکی میکند، وسایل غذاخوری مناسب او را تهیه کنید. ظرف غذای کودک نباید شکستنی باشد؛ تا با خیال راحت غذا را در آن گذاشته و نگرانی بابت شکسته شدن و همچنین آسیب دیدن کودک نداشته باشید. ظرف غذای کودک نباید منفذ و منافذی داشته باشد؛ و چکه هم نکند. ظروفی را تهیه کنید که به راحتی تمیز و شسته شوند. چنانچه قصد شستن ظرف غذای کودک در ماشین ظرفشویی دارید، دقت کنید که علامت قاشق و چنگال کنار هم در پشت ظرف باشد. این علامت قابلیت شستشو در ماشین ظرفشویی را بیان میکند.
ضد لغزش بودن ظرف نیز یکی دیگر از ویژگیهایی است که هنگام خرید ظرف غذای کودک باید به آن دقت و توجه داشته باشید. اکثر مادران از اینکه کودک تعادل نگهداشتن ظرف روی میز را ندارد یا هنگام غذا خوردن با ظرف بازی میکند و باعث ریختن غذا میشود، بسیار ناراحت و نگران هستند. نگرانی از اینکه کودک مهارت تنها غذا خوردن را دیر یاد بگیرد و توانایی نگهداشتن ظرف خود را ندارد. همچنین برخی کودکان دوست دارند ظرف غذای خود را پرت کنند یا برخی دیگر سعی در برداشتن و جابهجاکردن ظرف غذای خود دارند. پس ظرف غذای مخصوص کودک باید قابلیت نگهداشته شدن بر روی سطح صاف را داشته باشد.
قاشق و چنگال کودک باید…
در زمان انتخاب قاشق و چنگال انتخاب کاملی وجود ندارد. هرچند گزینههای خوب زیادی هستند که میتوانید آنها را انتخاب کنید. ولی مهمترین و کلیدیترین مسئله کاربری آسان است. به وسایلی فکر کنید که برای دستهای کوچک، نامتعادل و ناهماهنگ کودکی که تمایل به ریختن چیزها دارد، بهتر کار میکند. از اندازه کوچک هر چیزی استفاده کنید، مانند بشقابها و کاسهها در سینی صندلی کوچک کودک! نیاز نیست همه برندها را امتحان کنید. کافیست کمی دقت پیش از خرید به خرج دهید.
برخی از قاشقها به دما حساس هستند و در صورت داغ بودن غذا تغییر رنگ میدهند. این قاشقهای حرارتی میتوانند برای کودک جذاب باشند. دسته قاشق پهن باعث میشود که به راحتی در دستان کودک قرار گرفته و کودک به تنهایی غذا بخورد.
چند نکته فنی مختصر و مفید
به طورکلی ویژگیها و نکاتی که در تهیه و خرید ظرف غذای مناسب کودک باید به آنها توجه داشته باشید شامل موارد زیر است:
- در مورد استحکام و دوام کافی محصول اطمینان حاصل کنید.
- اندازه و حجم ظرف برای نوزاد یا کودک شما مناسب باشد.
- رنگ و لعاب آن کودک را به غذا خوردن بیشتر تشویق کند.
- از مواد اولیه سالم تهیه شده باشد و برای سلامتی کودک مضر نباشد.
- قیمت مناسب داشته باشد.
قبل از خرید ظرف غذای کودک بدانید
ظرف غذای کودک علاوه بر تأمین سلامت جسمی، باید ایمنی و راحتی برای شما و کودک را نیز به همراه داشته باشد. چند نکته را هنگام خرید به یاد داشته باشید:
- طراحی ظرف غذای کودک باید به گونهای باشد که پرشدن قاشق را آسان کند. بشقابهایی را خریداری کنید که عمق بیشتری داشته و شبیه کاسه باشند. لبههای بلند آن موجب پرشدن راحت قاشق میشود. پایه آنها محکمتر از کاسه باشد. همچنین این ظروف درپوش ایمنی داشته باشند، که بتوان غذا را در ماکروویو گرم کرد.
- تا زمانی که کودک مهارت گرفتن قاشق و چنگال نداشته باشد از قاشق و چنگال مخصوص خردسالان با اندازه و سایز کوچک استفاده کنید. برای کودک چنگالهایی با تیزی کم و قاشقهایی که لبهها و دستههای آنها نرم باشد، تهیه کنید.
- ظرف غذای نوزاد بهتر است گودی بیش از حد نداشته باشد تا غذا در آن زودتر سرد شود.
- به پایه ظرف غذای کودک توجه داشته باشید. پایه ظرف غذای کودک باید بهگونهای باشد که ظرف غذا را به خوبی نگهداشته و همچنین استحکام خوبی داشته باشد.
- چنانچه گرم کردن غذا در ماکروویو برای شما اهمیت دارد، توجه داشته باشید که این قابلیت بر روی ظرف غذای کودک درج شده باشد. در غیر این صورت بهتر است غذا روی شعله گرم شود.
خب تا اینجا با بایدها و نبایدها و ویژگیهای ظرف مناسب کودک آشنا شدیم. حالا چند پیشنهاد طلایی برای شما داریم.
خرید ظرف غذا کودک
ظرف غذای استپ دار فرست ایرز دارای کفی چسبنده است که مانع حرکت ظرف و جابهجایی توسط کودک میشود. با وجود این کفی، ظرف به حالت مکش به میز غذای کودک میچسبد، و قابل واژگونی و جابهجایی توسط کودک نیست. در نتیجه شما با خیالی راحت و آسوده بابت تمیزی محیط، میتوانید نظارهگر غذا خوردن دلبندتان باشید. این ظرف از جنس پلاستیک مرغوب و باکیفیت بوده و فاقد مواد مضر شیمیایی PVC و BPA است. پایه شیبدار آن باعث میشود که غذا به سمت مرکز ظرف هدایت شود و این حالت به برداشتن غذا توسط کودک کمک کرده و مانع از بیرون ریختن غذا میشود. شکل ظاهری آن در کنار رنگبندی زیبا، این ظرف را بسیار دوستداشتنی میکند.
شما برای خرید ظرف غذا کودک میتوانید سری به صفحه اختصاصی این دسته در سایت مانیلو بزنید و در عین حال که همه محصولات را با هم مقایسه میکنید، قیمت و ویژگیهای هر یک را بررسی کنید.
ظرف غذای مناسب مهد کودک
در برخی از مهد کودکها میانوعده و غذا را در اختیار کودکان قرار میدهند و نیازی به تهیه ظرف غذای کودک نیست. چنانچه بخواهید خودتان برای کودک غذا یا میانوعده بفرستید، بهتر است به برخی توصیهها هنگام خرید ظرف غذای مخصوص و مناسب کودک توجه کنید:
- ظرف غذای کودک باید دارای قابلیت چند غذایی داشته باشد. به عبارتی باید بتوانید چند غذای کمحجم را در آن قرار دهید. این ظرف باید بهگونهای باشد که داخل آن دیواره جداکننده وجود داشته باشد یا چند عدد ظرف کوچک در آن قرار بگیرد. با این ویژگی ظرف، دیگر مشکلی برای قراردادن چند نوع ماده غذایی پیش نمیآید. این نکته بهویژه برای قراردادن غذا و میان وعده کودکان بسیار اهمیت دارد.
- برای کودکان بزرگتر از ظرف غذای دو یا چندتکه استفاده کنید تا غذای اصلی و میان وعدهها را بتوانید از هم جدا کنید.
- دقت کنید ظرف غذای کودک از جنس پلاستیک مرغوب باشد بهگونهای که قابلیت قرارگرفتن در ماکروویو را داشته باشد. چنانچه مهدکودک ماکروویو ندارد بهتر است از ظرف استیل برای غذای کودک استفاده کنید. این ظروف در عین حال که دوام خوبی دارند حاوی مواد شیمیایی مضر نیز نیستند. همچنین در مقابل ضربه مقاوم هستند و پوسیده نمیشوند. جنس استیل آنها مرغوب بوده و زنگ نمیزنند. همانند ظروف پلاستیکی رنگ و بو به خودشان نمیگیرند و تغییر رنگ نمیدهند.
ظرف غذا دو قسمتی دکتر براون Dr Browns
ظرف غذا دو قسمتی دکتر براون Dr Brown از جمله این ظروف غذای کودک است. این ظرف دارای قاشق مجزا و نرم از جنس پلاستیک و فاقد مواد شیمیایی مضر است. این ظرف دو قسمت مجزا دارد که میتوانید دو غذای مختلف با حجم کم را در آن قرار دهید؛ بدون اینکه نگرانی بابت ریختن غذا داشته باشید. ظرف غذای دکتر براون همچنین قابلیت قرارگرفتن در ماکروویو را دارد.
ست ظرف غذا رووکو Rovco استیل
ست ظرف غذای روکو نمونهای از ظرف غذا کودک استیل است. این ظرف از جنس استیل ضدزنگ ساخته شده و دارای پنج تکه است. در زیر این ظرف یک بادکش قرار گرفته که وظیفه نگهداشتن ظرف را برعهده دارد. این بادکش مانع از تکان خوردن و ریختن غذای درون ظرف به بیرون میشود. کاسه این ست یک عایق حرارتی و کیسه ژلهای دارد که مانع از تغییر دمای غذا میشود و غذا را برای مدت طولانی گرم نگه میدارد.
پیشنهاد میکنیم با توجه به بودجهای در نظر گرفتهاید و رعایت نکاتی که به شما گفتیم اقدام به خرید کنید. اگر هنوز در انتخاب ظرف مورد نظرتان مردد هستید، مشاوران متخصص ما در هر زمان آماده راهنمایی شما در کوتاهترین زمان هستند.
کدام ظرف غذا کودک استپ دار است ؟
ظرف گرم نگهدارنده غذا استپ دار نوویتا Nuvita دارای محفظه مخصوص آب جوش برای گرم نگه داشتن غذا است و بهترین ظرف غذای کودک استپ دار است.
کدام ظرف غذا کودک درب دار است ؟
کاسه درب دار چسبان 6+ ماه نابی NUBY فاقد مواد مضر شیمیایی Free BPA و بهترین ظرف غذای کودک درب دار است.
انتخاب شما کدام است؟
معمولاً پدرها و مادرها ترجیح میدهند که در انتخاب ظرف غذای کودک به دنبال گرانترینها بروند. اما بهتر است بدانید، قیمت همه چیز نیست. گاهی با هزینه کمتر میتوانید یک خرید مقرون به صرفه داشته باشید. ما سعی کردیم به ویژگیها و نکات مهم در تهیه ظرف غذای مناسب کودک اشاره کنیم تا هوشمندانه انتخاب کنید.
دقت داشته باشید که کودکان نوپا از یک سنی به بعد مایل هستند که بدون کمک دیگران غذای خود را بخورند، بنابراین باید ظرفی را برای غذای کودک تهیه کنید که علاوه بر جذابیت رنگ و ظاهر آن، سلامتی کودک نیز در تولید آن مدنظر قرار گرفته شده باشد. خوب میدانید که در این سن کودکان علاوه بر غذا خوردن، با ظرف و غذای داخل آن نیز بازی میکنند. از این جهت بیشتر مادران دغدغه جابهجا شدن ظرف توسط کودک و کثیفی محیط اطراف خود را دارند و این آزادی را نمیتوانند به کودک خود بدهند که به تنهایی غذا بخورند؛ بنابراین باید در تهیه ظرف غذای مناسب کودک این نکات را مدنظر قرار دهید.
شما چه تجربهای از ظرفهای پلاستیکی دارید؟ آیا کودک شما هم دائماً با غذا بازی میکند؟ به نظرتان ویژگیهای یک ظرف غذای کودک عالی چیست؟ خوشحال میشویم نظراتتان را با ما به اشتراک بگذارید و این مقاله را برای دوستان خود بفرستید.
پیشنهاد میکنیم این مقاله را بخوانید