بهترین کرم ضدآفتاب نوزاد باید دارای فیلترهای فیزیکی بیضرر باشد؛ همچنین فاقد مواد حساسیتزا برای کودک باشد. ترکیبات معدنی به حفاظت پوست نوزاد در برابر آفتاب کمک میکند. علاوه بر کرمهای ضد آفتاب، اسپری ضد آفتاب هم گزینه خوبی برای پوستهای حساس است.
ضدآفتاب نوزاد برای نوزادانی که در فصل آفتاب به 6 ماهگی میرسند، ضروری است. محافظت از پوست در برابر آفتاب در تمامی سنین حائز اهمیت است؛ اما حفاطت از پوست کودک و نوزاد به دلیل لطافت و حساسیتی که دارد، از مهمترین کارهایی است که والدین باید انجام دهند. استفاده از ضدآفتاب نوزاد قدم اول و ضروری در راستای این هدف است. در این مقاله هر آنچه که باید در این زمینه بدانید را به شما خواهیم گفت. پیش به سوی شناخت مهمترین کرم نوزاد بعد از کرم سوختگی.
سن شروع استفاده از کرم ضدآفتاب برای نوزادان
مصرف کرم ضدآفتاب نوزاد باید از سن 6 ماهگی شروع شود؛ زیرا کرم ضدآفتاب در نوزادان زیر 6 ماه باعث تحریکپذیری و خشکی پوست خواهد شد و میتواند منجر به بروز عفونت شود؛ اما در مواقع خاصی که نوزاد زیر 6 ماهتان در معرض تابش مستقیم خورشید قرار میگیرد، میتوانید مقدار کمی از ضدآفتاب نوزاد استفاده کنید. استفاده از آن فقط باید در ناحیه گونهها و بینی نوزاد باشد و توجه داشته باشید که کرم وارد چشم کودک نشود.
ویژگیهای کرم ضدآفتاب نوزاد خوب
انتخاب یک ضدآفتاب مناسب برای نوزادان، بسیار مهم است. این ضدآفتابها دارای ویژگیهایی هستند که حتماً هنگام خرید باید مورد توجه قرار بگیرند. از جمله این نکات میتوان به مواد تشکیل دهنده ضدآفتاب، میزان spf ضدآفتاب و … اشاره کرد که در ادامه توضیح بیشتری در این موارد خواهیم داد.
کرم ضدآفتاب نوزاد با spf کمتر از 50
نوزادان باید از ضدآفتابی استفاده کنند که میزان spf آن حداقل 15 باشد و از 50 بیشتر نباشد؛ چرا که ضدآفتابهای با spf بالای 50 برای پوست نوزاد مناسب نیستند. همچنین باید از ضدآفتابی استفاده شود که از پوست نوزاد در برابر اشعه ماورا بنفش خورشید محافظت کند.
کرم ضدآفتاب دارای مواد معدنی
برای پوست حساس نوزاد باید ضدآفتابی در نظر گرفته شود که دارای زینک اکساید یا دی اکسید تیتانیوم باشد. کرم ضدآفتاب نوزاد را برای دست و صورت و نواحی برجسته در معرض آفتاب سوختگی مانند روی شانهها، پشت گردن و گوشها استفاده کنید و از مصرف آن در اطراف چشم خودداری نمایید. ضدآفتابهای دارای مواد معدنی باعث جلوگیری از تاثیر اشعه فرا بنفش خورشید بر روی پوست نوزاد میشود.
کرم ضدآفتاب نوزاد مقاوم در برابر آب
تا زمانی که نوزاد نمیتواند داخل آب برود، تعرق زیادی نیز نخواهد داشت؛ در این شرایط نیازی به ضدآفتاب مقاوم در برابر آب ندارید؛ اما با رشد کودک و زمانی که کودک شروع به دویدن و آب بازی میکند، باید از ضدآفتابی استفاده شود که حاوی روغنهایی همچون روغن آفتاب گردان، روغن شی باتر و یا موم زنبور عسل باشد؛ تا مقاومت طبیعی در برابر آفتاب داشته باشد.
موادی که نباید در ضدآفتاب نوزادان باشد
در کرمهای ضدآفتاب بزرگسالان از مواد شیمیایی مانند اکتوسیلن، اکسی بنزن، آوو بنزون و … استفاده میشود؛ که طبق تحقیقات این مواد شیمیایی به درون پوست نفوذ کرده و جذب خون میشود و در نتیجه موجب اختلالات هورمونی خواهد شد. پوست نوزاد بسیار حساس است و به سرعت مواد را به خود جذب میکند به همین خاطر وجود مواد شیمیایی در کرم ضدآفتاب نوزاد خطرناک است و استفاده از آن برای نوزادان مضر است.
چه نکاتی را برای محافظت کودکان در برابر آفتاب باید رعایت کنید؟
- از کلاه، پیراهن و شلوار آستین بلند نازک برای کودک استفاده شود.
- از عینک آفتابی کودک استفاده شود.
- زمان بیرون رفتن از منزل را به اوایل صبح یا هنگام غروب موکول کنید.
- در صورت امکان از لباسهای محافظ فرابنفش خورشید استفاده کنید.
تست کرم ضدآفتاب نوزاد
قبل از استفاده از کرم ضدآفتاب برای نوزاد، بهتر است آن را امتحان کنید. برای این کار مقداری از کرم ضدآفتاب را روی قسمتی از دست یا بازوی نوزاد بزنید تا در صورت وجود حساسیت، از استفاده مجدد پرهیز شود. همچنین در صورت بروز حساسیت میتوانید از اسپری ضدآفتاب نوزاد نیز استفاده کنید.
بعد از 24 ساعت اگر پوست دست نوزاد دچار قرمزی یا اگزما نشد، میتوانید از آن برای پوست نوزاد استفاده کنید؛ اما در صورت بروز حساسیت باید از کرم ضدآفتاب دیگری استفاده کنید. حتی الامکان نیم ساعت قبل از قرار گرفتن نوزاد در معرض آفتاب از کرم ضد آفتاب نوزاد استفاده شود. همچنین از 2 تا 5 ساعت یکبار تمدید شود.
استفاده از کرم ضدآفتاب نوزاد در تمام طول روز
استفاده از ضدآفتاب فقط مختص فصل تابستان نیست! کودک شما حتی در زمستان و روزهای ابری هم در معرض خطر اشعههای فرابنفش خورشید قرار دارد و نباید استفاده از آن را صرفاً در روزهای آفتابی انجام دهید. در نظر داشته باشید که اشعه فرابنفش خورشید پوست بدون محافظ را حتی در سایه میسوزاند. پس استفاده از ضدآفتاب مناسب را در تمام طول روز و صرف نظر از آب و هوا، هیچوقت فراموش نکنید.
میزان استفاده از ضدآفتاب نوزاد
برای بزرگسالان استفاده روزانه 30 گرم ضدآفتاب معادل یک لیوان کوچک پر توصیه شده است؛ اما به هیچ مقدار معینی برای کودکان اشارهای نشده است. نکته حائز اهمیت برای کوکان استفاده مکرر از آن نیم ساعت قبل از خروج از منزل و تجدید آن حداقل دو ساعت یک بار است.
در صورتی که کودک دچار آفتاب سوختگی شد چه کاری انجام دهیم؟
اگر کودک شما با قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور خورشید دچار درد شدید، تاول، بیحالی و تب بالای 38 درجه سانتی گراد شد، به متخصص اطفال مراجعه کنید. اما در صورتی که این علائم حاد نبودند، میتوانید از حمام آب سرد، کمپرس مرطوب یا ژل آلوئه ورا استفاده کنید؛ تا باعث کاهش درد، التهاب و خارش در نواحی آفتاب سوختگی شود. تا زمانی که آفتاب سوختگی کودک بهبود نیافته، او را در معرض تابش مستقیم خورشید قرار ندهید.
آفتاب سوختگی مداوم و قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور شدید خورشید در کودکی، با ملانوما که نوعی سرطان کشنده پوست محسوب میشود، رابطه مستقیم دارد؛ از این رو محافظت از پوست کودک و نوزاد در برابر آفتاب سوختگی با استفاده مداوم ضدآفتاب نوزاد، از اهمیت ویژهای برخوردار است.
سرطان پوست چه تغییراتی را در پوست کودک ایجاد میکند؟
احتمال ایجاد سرطان پوست در کودکان بسیار کم است. اما ترجیحاً با نقاط مختلف پوست کودک آشنا باشید تا در صورت بروز تغییرات سریعاً آن را تشخیص بدهید. مواردی که میبایست به آنها توجه شود به شرح ذیل است:
- خالهای نامتقارن که نیمی از آن با نیمه دیگر یکسان نیست.
- خالهایی که ترکیبی از رنگ قهوهای، زرد و سیاه هستند.
- خالهایی که از یک پاککن بزرگتر هستند.
- خالهایی که دارای لبههای ناصاف و زاویهدار و تیره هستند.
کودکانی که والدین یا خواهر و برادر مبتلا به ملانوما دارند، بیشتر از سایرین در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند؛ به همین دلیل این کودکان باید در سن 10 سالگی دو بار در سال به پزشک متخصص پوست مراجعه کنند. والدین باید از دوران نوزادی پوست کودک را مرتب چک کنند و در صورت مشاهده تغییر پوستی مشکوک، در صورت نیاز به پزشک متخصص مراجعه کنند. استفاده از ضدآفتاب نوزاد موثر است.
عوارض گرمای بیش از حد برای کودک
پوست کودک بسیار حساس و لطیف بوده و کاملاً رشد نکرده است. بنابراین تنظیم دمای بدن کودکان امری دشوار است که میتواند باعث از دست دادن گرمای بدن شود و به این دلیل کودک دچار گرمازدگی شود. در پوشش کودک به ویژه در هوای گرم دقت بیشتری به عمل آورید و اجازه ندهید دمای بدن او بیش از حد بالا برود. استفاده از ضدآفتاب نوزاد را فراموش نکنید و سعی کنید بدن کودک را با نوشیدن آب یا شیر، اصطلاحاً هیدراته نگه دارید.
علائم گرمازدگی کودک
- درجه حرارت بالا
- پوست خشک و براق
- سرگیجه
- حالت تهوع
- تنفس سریع و تپش قلب
- از دست دادن آگاهی و تمرکز
- تشنج
در صورت بروز هر یک از علائم بالا، کودک دچار گرمازدگی شده و مراجعه به پزشک در این شرایط ضروری است.
اجتناب بیش از حد از نور آفتاب با ضدآفتاب نوزاد
بدن ما به نور خورشید نیاز دارد و اشعه ماورا بنفش برای تولید ویتامین دی ضرورت دارد و البته نبود آن تاثیر زیادی بر استخوانها، خلق و خو، سیستم ایمنی بدن و هورمونها دارد. استفاده بیش از حد از ضد آفتاب، پرتوهای اشعه ماورا بنفش را مسدود کرده و خطر کمبود ویتامین دی در نوزادان را افزایش میدهد. در این صورت حتماً در وعدههای غذایی نوزاد با مشورت پزشک از مکملهای ویتامین دی استفاده شود.
ملانین رنگدانهای است که از آسیب اشعه ماورا بنفش به پوست جلوگیری میکند و پوست به طور طبیعی ملانین تولید میکند؛ اما پوست نوزاد نسبت به یک بزرگسال میزان کمتری ملانین تولید میکند و این امر موجب میشود تا بیشتر در معرض خطر آفتاب سوختگی قرار بگیرد.
نکته مهم و قابل توجه این است که حتی افرادی که پوستشان ملانین بیشتری تولید میکند نیز تحت تاثیر سوزش توسط اشعه فرابنفش قرار میگیرند. اما ممکن است شدت کمتری داشته باشد.
مصرف ضدآفتاب نوزاد از چه زمانی ممکن است؟
بعد از 6 ماهگی کودک میتواند از ضدآفتاب استفاده کند.
بهترین ضدآفتاب نوزاد کدام است؟
بهترین کرم ضدآفتاب نوزاد باید دارای فیلترهای فیزیکی بیضرر باشد.
تفاوت میان ضدآفتاب کودکان و بزرگسالان چیست؟
تفاوت اصلی در ترکیبات است؛ اما تفاوت عمومی میان این دو محصول بیشتر به نوع بسته بندی، بو و رنگ مربوط میشود و از لحاظ اثربخشی تفاوت چندانی میان ضدآفتاب کودکان و بزرگسالان وجود ندارد. مثلاً برخی ضدآفتابهای بزرگسالان برای داشتن جذابیت بیشتر، رنگی هستند که در ضدآفتاب کودکان از مواد رنگی استفاده نمیشود.
حالا که با زیر و بم استفاده از ضدآفتاب نوزاد و بایدها و نبایدها آشنا شدید؛ بهترین کرمهای ضدآفتاب نوزاد را به شما معرفی میکنیم و این مقاله را به پایان میرسانیم.
میزان spf ضدآفتاب نوزاد چقدر باشد؟
حداقل 15 و از 50 بیشتر نباشد.
چه موادی نباید در ضدآفتاب نوزاد باشد؟
مواد شیمیایی مانند اکتوسیلن، اکسی بنزن، آوو بنزون و ... .
بهترین کرم های ضد آفتاب نوزادان
بهترین کرم ضدآفتاب نوزاد باید دارای فیلترهای فیزیکی بیضرر باشد؛ و همانطور که اشاره شد، فاقد مواد حساسیتزا برای کودک باشد. ترکیبات معدنی به حفاظت پوست نوزاد در برابر آفتاب کمک میکند. علاوه بر کرمهای ضد آفتاب، اسپری ضد آفتاب هم میتواند گزینه خوبی برای پوستهای حساس باشد.
ضد آفتاب موستلا، چیکو و بیبی فرست در حال حاضر بهترین برندهای ضدآفتاب نوزاد در بازار ایران است. برای اینکه بتوانید بهترین انتخاب را در این زمینه داشته باشید به صفحه کرم ضدآفتاب نوزاد و کودک مراجعه کنید. فروشگاه اینترنی مانیلو اصالت کالا را تضمین میکند و بهترین قیمت را ارائه میدهد.
خدای نکرده کودک شما تجربه آفتاب سوختگی را داشته است؟ به نظر شما بهترین روش برای درمان سوختگی در اثر آفتاب چیست؟ پیشنهاد شما خرید کرم ضدآفتاب نوزاد است یا اسپری ضد آفتاب کودک؟ مشتاق شنیدن داستانهای شما در بخش کامنتها هستیم.
پیشنهاد میکنیم این مقاله را بخوانید