نوزادان بیشترین زمان خود را در طول یک شبانه روز در خواب میگذرانند. حتی در بیشتر ساعات بیداری نیز نوزادان در داخل تخت و یا گهواره خود قرار دارند. به همین دلیل راحتی و ایمنی آنها در زمان استفاده از بالش و تشک اهمیت زیادی دارد. تشک آنتی رفلاکس نوزاد و یا تشکهای دیگری که مخصوص نوزادان طراحی شدهاند، میتوانند ایمنی کودک را تامین کرده و همچنین به والدین آنها در نگهداری بهتر و آسانتر نوزادان کمک کند.
تشک آنتی رفلاکس نوزاد از انواع تشکهای پرطرفدار برای نوزادان است. استفاده از امکانات متفاوت به خانوادهها کمک میکند تا در پرورش کودک خود موفقتر باشند و مشکلات کمتری را در دورههای مختلف رشد کودک تجربه کنند. کودکان در دوران ابتدایی زندگی، نمیتوانند از خود محافظت کنند و خانوادهها باید همیشه مواظب آنها باشند. حتی کودک در زمانی که خواب است نیز ممکن است با مشکلاتی روبرو شود.
به همین دلیل حتی بالش و تشکی که برای کودک استفاده میشود اهمیت زیادی داشته و باید با دقت انتخاب شوند. این اهمیت وقتی بهتر مشخص میشود که به یاد داشته باشیم نوزاد در دوره ابتدایی زندگی، بیشتر زمان خود را در خواب خواهد گذراند. در این مقاله نگاهی به نکات مهم در خصوص کالای خواب کودک خواهیم داشت و تشک آنتی رفلاکس نوزاد و یا بالش ضدخفگی نوزاد را بهتر خواهیم شناخت. با ما همراه باشید.
تشک نوزاد چه ویژگیهایی دارد؟
برای انتخاب یک تشک مناسب بهتر است نکات زیر را مورد توجه قرار بدهید:
تشک نرم انتخاب نکنید
برخی فکر میکنند که کودکان باید بر روی نرمترین تشک ممکن بخوابند تا فشاری به بدن آنها وارد نشود و راحت باشند. اما باید گفت که تشک نرم میتواند برای کودک مخاطره آمیز باشد. در نتیجه پیشنهاد میشود از تشکهایی که نسبتاً سفت هستند برای نوزادان خود استفاده کنید. تشک نرم باعث میشود که کودک در داخل تشک فرو رفته و این اتفاق میتواند تنفس را برای او سخت کرده و یا حتی برای نوزاد ایجاد خفگی کند.
حتی سخت شدن تنفس نیز ممکن است عاملی برای ایجاد آسم در سنین بالاتر بشود. از سوی دیگر استخوانبندی کودک هنوز نرم است و در صورتی که محل استراحت او بیش از اندازه نرم باشد، میتواند به ساختار استخوانی نوزاد آسیب وارد کند. برای اینکه تشک مناسبی را انتخاب کنید، دست خود را بر روی تشک قرار دهید و به آن فشار وارد کنید، پس از اینکه دست خود را از روی تشک برداشتید، نباید جای دست شما بر روی تشک آنتی رفلاکس نوزاد و سایر تشکها باقی مانده باشد.
اندازه مناسب تشک آنتی رفلاکس نوزاد
اندازه تشک نوزاد خود را بر اساس تخت و یا گهواره او مشخص کنید. این تشک باید تمامی تخت را پر کند و از محدوده تخت نیز بزرگتر نباشد. رعایت این موارد کمک خواهد کرد تا محدوده غلط زدن و یا حرکت کودک کاملاً مشخص و امن باشد. وجود فاصله بین دیواره تخت و تشک و یا بزرگتر بودن تشک از تخت میتواند احتمال خطر برای نوزاد را افزایش بدهد. وزن تشک نیز به جنس استفاده شده در ساخت آن مربوط میشود. در حالت معمولی تشکها وزنی در حدود 3 یا 4 کیلوگرم دارند. اما اگر تشکی از جنس فوم پلی اورتان خریداری کنید، ممکن است تا 9 کیلوگرم نیز وزن داشته باشد. در تشکهای فنردار مخصوص نوزادان نیز وزن این کالای خواب نوزاد به 14 کیلوگرم نیز خواهد رسید.
روکش تشک آنتی رفلاکس نوزاد
روکشهای تشک نوزاد باید طرح جذابی داشته باشند و آرامش را به کودک هدیه بدهند. اما جدای از طرح، جنس روکش اهمیت زیادی دارد. به یاد داشته باشید که تشک نوزاد به دلایل مختلفی و برای رعایت بهداشت او باید به دفعات متعددی شسته شود. در نتیجه روکش تخت باید ضد آب و قابل جدا شدن، باشد. با این شرایط در زمان شستشو فقط نیاز به شستن روکش تشک خواهید داشت و به راحتی این کار را انجام خواهید داد. به یاد داشته باشید که باقی ماندن آلودگی در تشک میتواند بدن ضعیف کودک را با بیماریهای عفونی پوستی روبرو کند.
تنفس تشک
گردش هوا در داخل تشک آنتی رفلاکس نوزاد و اصطلاحاً تنفس تشک بسیار مهم است. همانطور که گفته شد نوزاد بیشتر وقت خود را بر روی تشک خود خواهد گذراند. در نتیجه باید تشک خنک بوده و گرما کودک را کلافه نکند. گردش هوا میتواند این مزیت را ایجاد کند. همچنین در برخی مواقع نوزاد به صورت دمر بر روی تشک میخوابد. در این حالت وجود گردش هوای مناسب در تشک کمک خواهد کرد تا کودکتان بتواند راحتتر تنفس کند.
در دوران نوزادی و ماههای ابتدایی تولد، بدن کودک هنوز به صورت کامل شکل نگرفته و استحکام لازم را ندارد. به این دلیل سعی میشود تا کودک در محل امنی خوابانده شود. تشکی که بتواند راحتی و امنیت کودک را تامین کند، اولین وسیله برای رسیدن به این هدف است. متاسفانه باید گفت که بعضی از نوزادان به دلیل رعایت نکردن نکات ایمنی ممکن است حتی با مرگ زودرس روبرو شده و یا آسیبهای غیر قابل جبرانی را متحمل شوند.
تشک دو رویه چیست؟
بعضی از تشکهایی که در بازار وجود دارند، به تشکهای دو رویه معروف هستند. همانطور که گفته شد در دوران نوزادی و ماههای ابتدایی تولد لازم است تا نوزاد بر روی تشک سفتی بخوابد. اما پس از مدتی این دوره تمام شده و شما برای کودک خود نیاز به تشک جدیدی که نرمتر باشد، خواهید داشت. این تشکها از دو رویه متفاوت استفاده میکنند؛ که یک طرف سفتتر و روی دیگر نرمتر است. در نتیجه شما میتوانید با رشد کودک تشک را برعکس کرده و از سمت نرم آن استفاده کنید.
تشک ارگانیک چیست؟
تشک ارگانیک در واقع تشکی است که در ساخت آن از مواد مصنوعی و شیمیایی استفاده نشده است. در این تشکها از موادی همچون پنبه، پشم و یا الیاف نارگیل استفاده میشود. فومهای گیاهی و همچنین لاتکسهای طبیعی نیز از دیگر موادی هستند که در تشکهای ارگانیک استفاده میشود. با توجه به اینکه مواد شیمیایی میتوانند برای کودکان و نوزادان ضررهایی داشته باشند، استفاده از این تشکها برای جلوگیری از این موارد در حال گسترش است.
تشک آنتی رفلاکس نوزاد
معده نوزادان بسیار حساس است و به راحتی با مشکلاتی روبرو میشوند که میتوان به روشهای سادهای از آنها جلوگیری کرد. یکی از این مشکلات، ایجاد رفلاکس در نوزادان است. این مشکل را میتوان با استفاده از تشک آنتی رفلاکس نوزاد به راحتی برطرف نمود. این تشکها زاویه کمی دارند تا در عین راحتی کودک، شیب مناسبی نیز برای جلوگیری از رفلاکس داشته باشند. در بیشتر مواقع بالشتکهایی نیز در کنار این تشکها قرار دارند که میتوان آنها را در پایین باسن نوزاد قرار داد.
همچنین در این تشکها اصولاً سوراخهایی طراحی شده است که تنفس برای کودک را راحتتر خواهند کرد. علاوه بر آن در صورتی که کودک دچار رفلاکس شود و مایعی از دهان او خارج شود. این سوراخها کمک به تخلیه مایع کرده و کودک برای تنفس خود با مشکلی روبرو نخواهد شد.
تشک آنتی رفلاکس نوزاد تا چه سنی؟
تشک آنتی رفلاکس نوزاد تا 2 سالگی قابل استفاده است.
تشک آنتی رفلاکس نوزاد چه مزیتی دارد؟
تشک آنتی رفلاکس نوزاد باعث میشود نوزاد در اثر رفلاکس معده دچار خفگی نشود.
بالش نوزاد چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟
در کنار تشک، بالش نوزاد نیز اهمیت زیادی دارد و باید به آن توجه زیادی داشته باشید. برای استفاده از بالش مناسب حساسیتهای زیادی وجود دارد، ما سعی میکنیم در این مطلب یک حالت کلی از مشخصات لازم برای بالش نوزاد را به شما ارائه کنیم.
زمان مناسب برای استفاده از بالش
به نظر بسیاری از کارشناسان و متخصصین حوزه بهداشت و سلامت اطفال، پیشنهاد میشود که نوزادان تا 1 سالگی از بالش استفاده نکرده و بر روی سطح تشک قرار داده بشوند. همچنین اینجا باید گفت که استفاده از پتوی سنگین و یا ملافههای بزرگ نیز برای کودکان خطرناک بوده و میتواند مشکلساز باشد.
بالشها میتوانند سر نوزاد را گرم کرده و از انتقال حرارت جلوگیری کنند. همچنین ممکن است مسیر تنفسی کودک با بالش مسدود شود. هر کدام از این موارد میتواند برای نوزاد شما مخاطرات جدی به همراه داشته باشد. حتی بسیاری از متخصصین پیشنهاد میکنند که تا 18 ماهگی و یا تا 2 سالگی از بالش برای کودک استفاده نشود و استفاده از یک تشک آنتی رفلاکس نوزاد کافی خواهد بود.
اندازه بالش نوزاد چقدر باید باشد؟
ارتفاع، ابعاد و جنس بالش نوزاد با بالش بزرگسالان بسیار متفاوت است و استفاده از بالش بزرگسالان برای نوزادان اشتباه است. بالشهایی که ویژه کودکان نوپا طراحی و ساخته میشوند، اصولاً در حدود 30 سانتیمتر طول و عرض دارند. ضخامت این بالشها نیز حدود 5 تا 7 سانتیمتر است و در بیشتر مواقع از جنس سفتی برخوردار هستند. به یاد داشته باشید که بالشهای نرم همانند تشکهای بسیار نرم میتوانند برای کودکان نوپا خطرناک باشند.
اگر بالش مخصوص کودک را در اختیار ندارید و مجبور به استفاده از بالش بودید، بهتر است یک حوله را چند تا زده و زیر سر نوزاد خود قرار بدهید. فراموش نکنید که استفاده از بالشهایی که بر روی آنها طرحی ایجاد شده و یا گل یا مواد تزئینی استفاده شده است را به هیچ عنوان برای کودکان استفاده نکنید. همچنین به یاد داشته باشید که بالشهای بلند میتوانند برای ستون فقرات کودک ناراحتیهایی را ایجاد کنند.
تشک آنتی رفلاکس نوزاد نرم یا سفت؟
تشک نوزاد سفت مرغوبتر است.
تشک آنتی رفلاکس نوزاد مناسب چه اندازهای دارد؟
تشک آنتی رفلاکس نوزاد باید قالب تخت باشد.
انتخاب شما چیست؟
همانطور که در این مطلب گفته شد، نوزادان بیشترین زمان خود را در طول یک شبانه روز در خواب میگذرانند. حتی در بیشتر ساعات بیداری نیز نوزادان در داخل تخت و یا گهواره خود قرار دارند. به همین دلیل راحتی و ایمنی آنها در زمان استفاده از بالش و تشک اهمیت زیادی دارد. تشک آنتی رفلاکس نوزاد و یا تشکهای دیگری که مخصوص نوزادان طراحی شدهاند، میتوانند ایمنی کودک را تامین کرده و همچنین به والدین آنها در نگهداری بهتر و آسانتر نوزادان کمک کند.
شما تا به حال تجربه استفاده از تشک آنتی رفلاکس را داشتهاید؟ به نظرتان بهترین تشک نوزاد موجود در بازار ایران در حال حاضر کدام است؟ همانطور که اشاره کردیم، گاهی تا 2 سالگی به بالش نوزاد نیاز نیست. اما پیشنهاد شما چیست؟ خوشحال میشویم تجربیات شما مادران عزیز را بشنویم.
پیشنهاد میکنیم این متن را بخوانید