زمان تعویض شیشه شیر و سرشیشه به عوامل مختلفی بستگی دارد. یکی از مهمترین نکات در هنگام زمان تعویض شیشه شیر وجود و رشد میکروبها در قسمتهای بریده شده و ساییده شده شیشه شیر است. این میکروبها منجر به بروز بیماریهای گوارشی نوزادان خواهد شد.
یکی از مهمترین مسائلی که والدین در هنگام شیردهی به کودکان خود باید به آن توجه کنند، زمان تعویض سرشیشه و شیشه شیر است. با توجه به تفاوت در نوع جنس بدنه شیشه شیرها، میزان استفاده و زمان استفاده از آنها متفاوت است. عدم رعایت چنین موارد بهداشتی دائماً منجر به بروز بیماریهای میکروبی در کودکان میشود. در نتیجه توجه به این موضوح خیلی مهم است.
در این مقاله قصد داریم به شما بیاموزیم که چه زمانی مادران باید سرشیشه و شیشه شیر نوزادان خود را تعویض نمایند. اگر شما هم از زمان تعویض شیشه شیر نوزادان خود آگاهی ندارید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
زمان تعویض سرشیشه نوزاد
والدین هر چند روز یکبار میبایست شیشه شیر کودکان خود را مورد ارزیابی قرار دهند. وجود پارگی در سرشیشه نوزادان و عدم آگاهی والدین منجر به آسیب رساندن به کودکان خواهد شد. بگذارید پیش از بررسی دقیقتر ابتدا با اجزای شیشه شیر آشنا شویم.
اجزا شیشه شیر
شیشه شیر نوزاد از چهار بخش تشکیل شده است:
- بطری: حاوی مایع است.
- سرشیشه: نوزاد با استفاده از سرشیشه مایع داخل بطری را میمکد.
- سرپیچ: بین سرپیچ و بطری قرار میگیرد. با چرخاندن آن، سرشیشه در جای خود قرار میگیرد.
- درپوش: وجود درپوش مانع از تماس سرشیشه با گرد و غبار خواهد شد.
در ادامه به برخی نشانههای آسیب دیدگی سرشیشه میپردازیم.
نشانههای سرشیشه آسیب دیده
تند شدن جریان شیر
یکی از راههای تشخیص این است که والدین پس از ریختن شیر داخل شیشه مقداری از شیر را بر روی دست خود بریزند. اگر شیر به صورت قطره قطره از سر شیر خارج گردید، نیازی به تعویض سرشیر نیست. در غیر این صورت اگر به صورت مداوم شیر خارج گردید، زمان تعویض شیشه شیر فرا رسیده است.
کدر بودن سرشیشه نوزاد
والدین طی چند مرحله استفاده از شیشه شیر میبایست میزان تغییر رنگ، شفاف بودن شیشه شیر و سرشیر کودک را نسبت به روز اول مورد مقایسه قرار دهند. در صورت کدر شدن رنگ سرشیشه میبایست آن را تعویض نمایند.
نازک شدن سرشیشه
یکی از نشانههای اولیه آسیب دیدن سرشیشه نازک شدن آن است. والدین میتوانند با جمع کردن نوک سرشیشه از نازک شدن سرشیشه نوزاد خود مطلع شوند، چنانچه بعد از فشار به حالت اول خود برگشت، سرشیشه سالم بوده و نیازی به تعویض آن نخواهد بود.
چسبندگی یا باد کردن سرشیشه
والدین بلافاصله بعد از دیدن این نشانه باید به تعویض سرشیشه نوزاد خود اقدام کنند.
ترک و پارگی سرشیشه
والدین هر چند وقت یکبار میبایست سرشیشه نوزاد خود را بررسی کنند تا از عدم پارگی سرشیشه اطمینان پیدا کنند. چرا که پاره شدن سرشیشه منجر به زخم شدن دهان فرزندش خواهد شد.
افزایش سن کودک
والدین باید توجه کنند که برای فرزند خود مطابق با سنی که دارد، شیشه شیر تهیه نمایند. گاهی کودک شما کمتر از شیشه شیر استفاده میکنند و والدین فرض میکنند شیشه شیر در حد نو است. اما فراموش نکنید که بعد از مدتی سرشیشه شیر به علت محدودیت تاریخ انقضا غیر قابل استفاده خواهد بود.
زمان تعویض شیشه شیر نوزادان
مواردی ممکن است به دهان و لبهای کودک شما آسیب برساند مانند:
- ایجاد ترک در شیشه شیر نوزاد
- لبپَر شدن شیشه شیر نوزاد
- شکسته شدن شیشه شیر نوزاد
- ایجاد خش در شیشه پلاستیکی نوزاد
در این خصوص باید به این نکته توجه کرد که هنگام تمیز کردن خش خوردگیهای قدیمی، ممکن است میکروبهایی در آن فضاها رشد کرده باشند. به همین دلیل ایجاد خط و خش بر روی شیشه شیر نشان دهنده این است که زمان تعویض شیشه شیر نوزاد فرا رسیده است.
در مورد مصرف شیشه شیرهای مسافرتی، میبایست ۵ الی ۱۰ بار استفاده شود. به دلیل مواد استفاده شده در داخل این محصولات عمر آنها کاهش پیدا میکند.
ویژگیهای سرشیشه ایدهآل
با توجه به اینکه سرشیشه در مدت زیادی در دهان نوزاد قرار میگیرد، بسیار مهم است که مواد تشکیل دهنده آن از مواد مجاز برای مصرف کودک باشد. در ادامه به برخی از ویژگیهای سرشیشه ایدهآل میپردازیم:
- امروزه اکثر کمپانیهای معتبر از مواد سیلیکونی برای ساخت سرشیشهها استفاده خواهند کرد. چرا که آن مواد هیچ ضرری برای کودکان نخواهد داشت.
- سرشیشههای ایدهآل معمولاً مطابق با میزان سن کودکان قابل اندازهگیری شدهاند و شرکتهای معتبر طبق رنج سنی کودکان سرشیشهها را شمارهگذاری کردهاند.
- از بین انواع سرشیشهها، مدلهایی که شبیه سینه مادر باشد، بیشتر محبوب هستند.
- انتخاب سرشیشه مناسب منجر میشود که نوزادان نفخ نداشته باشند. بنابراین لازم است پس از هر بار شستن شیشه و سرشیشه، با دقت بالایی قطعات را اسمبل کرد.
- اگر سرشیشه بودار و کدر باشد منجر به پس زدن کودک میشود. پس سرشیشهای ایدهآل است که بدون بو باشد. والدین باید در هنگام شستن شیشه شیر کودک دقت لازم را به خرج دهند.
- سرشیشه ایدهآل عمر مفیدی دارد. عمر طولانی و مفید به این معنی نیست که دیر به دیر سرشیشه عوض گردد. تعویض دیرهنگام شیشه شیر منجر به بروز بیماریهای گوارشی در کودکان خواهد شد.
- دارا بودن خاصیت کشسانی و انعطافپذیری در شیشه شیر، مانع از نفخ کودک میشود.
- نشتی نداشتن در سرشیشه مانع از ایجاد خفگی در کودک خواهد شد.
- با توجه به اینکه والدین هر روز از شیشه شیر کودک استفاده میکنند، یکی از نشانههای شیشه شیر ایدهآل، به راحتی سرهم بندی کردن آن است.
انواع سرشیشه شیر
بهتر است قبل از زمان تعویض سرشیشه و شیشه شیر با انواع سرشیشهها آشنا شوید. سرشیشهها را میتوان به صورت زیر دسته بندی کرد:
سرشیشه کلاسیک
این نوع سرشیشهها نیازی به مکش دهان کودک ندارد، به همین دلیل منجر به بروز اختلال و تنبلی در فک کودک میشود. اما باید دانست که تمیز کردن سرشیشه کلاسیکی مشکل است، نیاز به توجه بیشتری در هنگام پر کردن شیر دارند و هنگام مکیدن، هوای اضافی به معده نوزادان وارد میشود.
شیشه شیر کلاسیکی منجر به نفخ معده نوزادان خواهد شد و هنگام استفاده از مایعات سرد، رطوبت محیط را به خود جذب میکند.
سرشیشه ضد نفخ
وجود سوراخهایی در داخل این نوع سرشیشهها منجر به عدم ورود هوای اضافی به معده کودکان میشود و مانع از نفخ نوزادان خواهد شد.
این مدل شیشه شیرها احتمال قولنج را در کودک کاهش داده و از خفه شدن کودک جلوگیری خواهد کرد. همین امر منجر به کاهش ناراحتی در کودک خواهد شد.
سرشیشه ارتودنسی
این مدل سرشیشهها دارای حبابی تخت است که با زبان کودک تماس پیدا کرده و میتواند با کام و لثه کودک سازگار باشد.
سرشیشه به شکل سینه مادر
این سرشیشهها مانع از تنبلی فک کودک خواهند شد و با توجه به سن کودکان دارای اندازههای مختلفی هستند. این مدل شیشه شیر باعث میشود کودکی که هم از سینه مادر تغذیه میکند و هم از شیشه شیر، سردرگم نشود و به همین دلیل میتوان در نبود مادر از این نوع شیشه شیر استفاده کند.
این نوع شیشه شیرها دارای قطعات کمتری هستند. از این رو شست و شوی آنها بسیار آسان است. با توجه به طراحی خاصی که این نوع بطریها دارند، گران قیمت هستند و همین طور پیدا کردن سرشیشه آنها بسیار کار دشواری است.
سرشیشه نوزادان دارای شکاف کام
سوراخهای سرشیشه طوری طراحی شده است که بتوان جریان شیر را بر اساس نیرو و توان کودک کنترل کند.
خب تا اینجا با صفر تا صد سرشیشه آشنا شدید. در ادامه به انواع شیشه شیر خواهیم پرداخت که شیشه شیرها را به صورت زیر دسته بندی میکنند. اما پیش از بهتر است بدانید برای خرید انواع سرشیشه شیر اورجینال در ایران میتوانید به سایت مانیلو و صفحه خرید سرشیشه شیر بروید و از میان صدها مدل، بهترین را خریداری کنید.
مهمترین علت تعویض سرشیشه شیر چیست؟
وجود میکروبها در قسمتهای ساییده و بریده شده باعث بیماریهای گوارشی میشود.
شیشه شیرهای مسافرتی چند بار قابل استفاده هستند؟
انواع شیشه شیر
شیشه شیر شیشهای
مواد استفاده شده در این نوع شیشه شیرها برای کودک ضرری نخواهد داشت. این مدل شیشه شیرها مقاوم بوده و نیازی به تعویض زودهنگام آنها نیست، منتها برای کودکانی که به سنی رسیدهاند که شیشه شیر را خودشان به دست میگیرند، کمی سنگین است.
از سمت دیگر ایجاد پریدگی و شکستگی در این نوع شیشه شیرها منجر به بروز آسیب به کودکان خواهد شد. از مزایای سرشیشه کلاسیک میتوان به قیمت ارزان، دسترسی آسان و دارای سرشیشه استاندار اشاره کرد.
شیشه شیر ترکیبی
منظور از شیشه شیر ترکیبی یعنی شیشه شیر شیشهای با روکش سیلیکونی که احتمال شکستن شیشه شیر را کاهش خواهد داد. به دلیل وجود سیلیکون در این نوع شیشهها گرمای شیشه به راحتی به دست کودک منتقل نخواهد شد.
شیشه شیر پلاستیکی
در شیشه شیرهای پلاستیکی از موادی مثل پلیاتیلن و یا پلیپروپیلن استفاده میکنند. این مواد ضرری برای کودکان نخواهد داشت. در برخی محصولات از موادی مثل پلیکربنات استفاده میکنند که پلیکربنات برای کودکان مضر است. شیشههای پلاستیکی را باید زودتر تعویض کنید. شست و شوی این نوع شیشه شیرها با آب داغ بهداشتی نیست.
شیشه شیرهای پلاستیکی در اندازههای مختلفی به بازار عرضه خواهند شد. این شیشهها سبک وزن بوده و از قیمت پایینی برخوردار هستند. همان طور که میدانید این بطری نشکن بوده و رطوبت را به خود جذب نخواهند کرد. اما در حین تعویض شیشه شیر باید به این نکات هم در مورد پلاستیک توجه نمود از جمله، شیشه شیر پلاستیکی بو میگیرید، با گذشت زمان خراشیده میشود و نیز در دمای بالا ترکیبات پلاستیکی این نوع شیشهها به هم میریزد. برای دیدن همه مدل شیشه شیر به راحتی به صفحه خرید شیشه شیر در فروشگاه اینترنتی مانیلو بروید و یک دل سیر محصولات را بررسی کنید. مشاوران ما هم در هر زمان آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.
از آنجایی که هر شیشه شیر مناسب هر نوزادی نیست، انتخاب با آگاهی و داشتن اطلاعات از نوع شیشه شیر نوزادان میتواند به سلامت نوزاد کمک کند. پس بهتر است والدین برای نوزاد خود از دو تا سه شیشه و در اندازههای مختلف استفاده کنید، که با توجه به سلایق نوزاد میتواند در انتخاب شیشه شیر دقت لازم را به عمل آورد.
شیشه شیر پلاستیکی یا شیشهای؟
شیشه شیرهای پلاستیکی محبوبیت بیشتری دارند اما باید زود به زود عوض شوند.
بدترین نوع سرشیشه شیر کدام است؟
در حال حاضر سرشیشه شیر کلاسیک بدترین نوع سرشیشه است.
شما چه زمانی سرشیشه شیر را تعویض میکنید؟
همان طور که در متن مقاله توضیح داده شد زمان تعویض شیشه شیر و سرشیشه به عوامل مختلفی بستگی دارد. یکی از مهمترین نکات در هنگام زمان تعویض شیشه شیر وجود و رشد میکروبها در قسمتهای بریده شده و ساییده شده شیشه شیر است. این میکروبها منجر به بروز بیماریهای گوارشی نوزادان خواهد شد.
در این مقاله نکاتی در مورد زمان تعویض شیشه شیر و سرشیشه بیان کردیم، اگر شما هم تجربه جدیدی در زمان تعویض شیشه شیر دارید، در بخش نظرات این صفحه با ما به اشتراک بگذارید تا خوانندگان دیگر این مقاله هم از آن استفاده کنند.
پیشنهاد میکنیم این مقاله را بخوانید