بسیاری از شیشه شیرهای استیل، شیشهای، پلاستیکی و سیلیکونی را میتوانید با استفاده روشهای مختلف بشویید. بنابراین شستن شیشه شیر و ضدعفونی کردن آن با استفاده از یکی روشها سبب پیشگیری از بروز بیماریها و عفونتها در دستگاه گوارش کودک شما خواهد شد. پس بعد از شستن شیشهها، حتماً نسبت به خشک کردن آن اقدام کنید تا شیشه برای استفاده بعدی آماده و تمیز باشد.
شستن شیشه شیر و استریل کردن آن اهمیت زیادی در تامین سلامت نوزادان و کودکان دارد. شاید در ظاهر امر شستشوی شیشه شیر کودکان کاری ساده و راحت باشد. اما ماندن بقایای شیر روی این وسیله میتواند سیستم ایمنی بدن نوزاد در برابر عفونت و بیماری ناشی از آن تحریک شود. به همین دلیل یکی از مهمترین وظایف والدین شستشوی دقیق و استریل کردن لوازم نوزادان است.
از این رو در این مقاله سعی داریم در مورد نحوه شست و شوی شیشه شیر نوزادان و جلوگیری از ابتلا به بیماریهای ناشی از آن اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دهیم. پس اگر سلامت نوزادان برای شما مهم است در ادامه با ما همراه باشید تا سلامتی را به کودکانمان هدیه بدهیم.
چه زمانی شیشه شیر کودکان نیاز به شست و شو دارد؟
چون شیشه شیر در طول شبانه روز به صورت مرتب مورد استفاده کودکان قرار میگیرد. یکی از وظایف والدین این است که بعد از هر بار استفاده به منظور جلوگیری از تجمع باکتری و میکروبها بلافاصله شیشه شیر نوزادان خود را به خوبی شسته و خشک کنند. بنابراین در صورتی که والدین دانش و اطلاعات کافی در این زمینه داشته باشد، شستن شیشه شیر به صورت اصولی کار راحتی است. البته در این رابطه راهکارهای مختلفی وجود دارد تا با هر استفاده از شیشه شیر دیگر نگران بیمار شدن نوزاد خود نخواهید شود. در ادامه به بررسی برخی از مهمترین این راهکارها خواهیم پرداخت.
اما به طور کلی زمان استریل کردن و ضدعفونی کردن شیشه شیر کودک در مواقع زیر است:
- زمانی که قصد استفاده از شیشه شیر کودک دیگری برای نوزاد خود دارید؛ برخی از مادران از وسایل خواهر یا برادر نوزاد تازه متولد شده به صورت مشترک استفاده میکنند که قبل از آنها باید نسبت به استریل کردن شیشه شیر اقدام کرد.
- وقتی که کودک بیمار بوده است؛ بعد از بهبودی برای کاهش ریسک آلوده بودن شیشه شیر باید آن را با شست و شوی مناسب از میکروب و باکتری پاک کنید.
- موقعی که کودک دچار ضعف سیستم ایمنی بدن است؛ برخی از کودکان نارس و یا دارای بیماری مادرزادی و ژنتیکی با نقص سیستم ایمنی بدن روبرو هستند و باید با استریل کردن شیشه شیر سلامت آنها را تامین کرد.
- هنگامی که به آب آشامیدنی سالم دسترسی نداشته باشید؛ هنگام سفر و یا استفاده از آب چاه باید پس از هر بار مصرف شیشه شیر کودک را مکرر استریل کنید تا از میکروبهای مضر پاک شود.
روشهای شستن شیشه شیر کودکان
روشها و راهکارهای مختلفی برای شستن شیشه شیر استریل کردن این وسیله پر کاربرد نوزادان وجود دارد که هر یک از آنها مزایا و معایب مربوط به خود را دارند. بنابراین متناسب با نوع شیشه شیر و امکانات موجود و در دسترس یکی از روشهای زیر را برای ضدعفونی کردن شیشه شیر نوزادان دلبند خود انتخاب کنید.
مایع شست و شوی شیشه شیر
امروزه شویندههای بسیاری برای شستشوی لوازم نوزادان تولید شدهاند که هر کدام قدرت پاک کنندگی مناسبی دارند و ترکیبات به کار رفته در آنها برای کودکان مضر نخواهند بود. برخی از والدین از مایع ظرفشویی برای شستن لوازم نوزادان استفاده میکنند که چندان مناسب نیست.
ممکن است با استفاده از آنها مشکلاتی مانند آسم و حساسیت پوستی برای فرزند شما ایجاد شود. بنابراین مطمئنترین راهکار استفاده از مایع شوینده مخصوص لوازم نوزادان است. مایع شست و شوی شیشه شیر مناسب نباید در ترکیبات خود هر گونه عطر، رنگ و ترکیبات شیمیایی همچون تریکلوزان، سولفات و اسید سولفوریک و سایر مواد نگه دارنده داشته باشد.
شستشوی با برس شیشه شور
راهکار دیگر برای شستن شیشه شیر، استفاده از برسهای مخصوص شستشوی لوازم نوزادان است. در حال حاضر انواع برس شیشه شور و سر شیشهشوی در بازار وجود دارند که با کمک آنها میتوان به راحتی داخل و خارج شیشه شیر را تمیز کرد. البته برای ضدعفونی کامل و جلوگیری از رشد باکتریها به همراه برس از مایع شست و شوی شیشه شیر نوزاد نیز استفاده کنید.
راستی، برای خرید انواع برس شیشه شور کافی است به صفحه شیشه شیر و ملزومات بروید و سفارش خود را ثبت کنید. خب برویم سراغ روشهای بعدی!
شستن شیشه شیر در ماشین ظرفشویی
برخی از انواع شیشه شیرهای نوزادان قابلیت شست و شوی در ماشین ظرفشویی را دارند. بنابراین با قرار دادن شیشه شیر و سر شیشه در طبقه بالای ماشین به راحتی میتوان باقیمانده شیر خشک روی جداره شیشه را پاک کرد. البته برخی از برندهای شیشه قابلیت شستشو در ماشین ظرفشویی را ندارد و باید قبل از استفاده به این نکته توجه کنید.
ضد عفونی کردن شیشه شیر نوزاد با بخار یا مایکروویو نیز یکی دیگر از راهکاری مناسب برای شستن شیشه شیر است. با استفاده از این کار تمام میکروبها و باقیمانده شیر خشک روی جداره داخلی شیشه به خوبی از بین خواهد رفت. البته دقت داشته باشید که شیشه شیر و سایر قطعات آن قابلیت استفاده در مایکروویو را داشته باشد چرا که در غیر این صورت، گرمای دستگاه سبب تغییر شکل و وارد شدن آسیب به بدنه آن خواهد شد.
جوشاندن شیشه شیر
جوشاندن شیشه شیر در آب یکی از رایجترین روشهای شست و شوی این وسیله نوزادان است. اما والدین باید مراقب باشند که دمای زیاد آب باعث وارد شدن آسیب به بدنه سیلیکونی یا پلاستیکی شیشه شیر نشود. هنگام استفاده از این روش باید شیشه شیر و سایر لوازم نوزاد حداقل 10 دقیقه در آب جوش بجوشد تا ضدعفونی شود.
شست و شوی شیشه شیر با آب سرد
برخی از مادران هنگام استفاده از محلول وایتکس برای ضدعفونی کردن شیشه شیر از آب سرد استفاده میکنند. برای این کار باید یک قاشق چایخوری وایتکس را در هفت لیوان آب سرد مخلوط کنید. بعد از آن به مدت 5 دقیقه شیشه شیر و همه لوازم آن را داخل ظرف حاوی این محلول بریزید و بیرون بیاورید. سپس برای از بین رفتن بوی وایتکس و جهت خشک شدن شیشه شیر حتماً تمام لوازم کودک را در مجاورت هوای آزاد قرار دهید.
برای خرید مایع شست و شوی ظروف کودک و سایر اکسسوری نوزادان از برندهای معتبر و معروف به فروشگاه اینترنتی مانیلو مراجعه کنید و خیالتان از بابت اصالت کالا راحت باشد. حالا چند نکته مهم موقع شست و شوی شیشه شیر را یادآور میشویم.
نکات مهم هنگام شستن شیشه شیر نوزاد
هر مادری برای تامین سلامت کودک خود رعایت نکات بهداشتی بسیاری را در اولویت قرار میدهد، بنابراین هنگام شستن شیشه شیر نوزاد به نکات زیر توجه کنید:
- قبل از آغاز فرایند شست و شوی شیشه شیر حتماً دستهای خود را بشویید و ضدعفونی کنید.
- شیشه شیر را پس از شستن حتماً خشک کنید و سپس مورد استفاده قرار دهید.
- قبل از ضدعفونی کردن شیشه شیر و شستن آن، حتماً تمام اجزای شیشه شیر را از هم جدا کنید.
- بعد از شستن و ضدعفونی کردن، تمام قطعات شیشه شیر را فرا رسیدن زمان استفاده دوباره در یک محفظه جداگانه به دور از آلودگی نگهداری کنید.
- قطعات مختلف شیشه اعم از سر شیشه و پستانک را به صورت مرتب تعویض کنید.
آیا میتوانم از شیشه شیر کودک دیگری برای نوزاد خود استفاده کنم؟
برخی از مادران از وسایل خواهر یا برادر نوزاد تازه متولد شده به صورت مشترک استفاده میکنند که قبل از آنها باید نسبت به استریل کردن شیشه شیر اقدام کرد.
چه مایع شستشوی شیشه شیری مناسب است؟
مایع شست و شوی شیشه شیر مناسب نباید در ترکیبات خود هر گونه عطر، رنگ و ترکیبات شیمیایی همچون تریکلوزان، سولفات و اسید سولفوریک و سایر مواد نگه دارنده داشته باشد.
اگر ضدعفونی کردن شیشه شیر نوزاد را انجام ندهم، چه اتفاقی رخ میدهد؟
حال که با مزایا و نحوه شستن شیشه شیر آشنا شدید، بهتر است که با عوارض عدم ضد عفونی کردن شیشه شیر به صورت مناسب نیز اطلاعاتی کسب کنید تا با جدیت بیشتری به شست و شوی شیشه شیر کودک خود بپردازید.
عواقب شست و شوی نامناسب شیشه شیر برای کودکان جبران ناپذیر خواهد بود که از جمله آنها میتوان به ایجاد مسمومیت غذایی در نوزادان، ایجاد عفونت شدید در معده و روده و دستگاه گوارش همراه با ایجاد اسهال شدید و استفراغ اشاره کرد.
بر این اساس تمیز و سالم بودن شیشه شیر نوزاد از اهمیت ویژهای برخوردار است اما برخی از مادران تازه وارد به دلیل نداشتن تجربه کافی به این موضوع اهمیت زیادی نمیدهند. در حالی که ممکن است مشکلات جبران ناپذیری در نوزادان به وجود آید چرا که نوک سر شیشه نوزاد بهترین محل برای رشد باکتریها است. پس شیشه شیر را بعد از هر بار مصرف حتماً بشویید و سپس ضدعفونی کنید.
مدت زمان استفاده از یک شیشه شیر چقدر است؟
شیشه شیر نیز مانند هر وسیله دیگری تاریخ مصرف دارد. در این راستا شیشههای شیر پلاستیکی و سیلیکونی مورد استفاده کودکان باید هر ماه یکبار با یک شیشه نو تعویض شود. شیشه شیر نوزادان به دلیل استفاده مستمر و شست و شوهای مداوم آسیب میبینند. و بعد از آن به مرور زمان باکتریها و میکروبهای بسیاری را جذب خود میکنند. بنابراین لازم است برای پیشگیری از انتقال عفونت، باکتری و سایر آلودگیها به بدن کودک، والدین علاوه بر شستن شیشه شیر به صورت ماهانه شیشه فرزند خود را عوض کنند.
اسکاچ یا برس شیشه شور؟
برس شیشه شور تمام قسمتهای شیشه را پاک میکند.
جوشاندن شیشه شیر یا مایع شستشوی شیشه شیر؟
پیشنهاد ما استفاده از مایع شستشوی شیشه شیر است.
آیا شستن شیشه شیر با مایع ظرفشویی راهکار مناسبی است؟
روشهای شست و شوی شیشه شیر نوزاد بسیار متنوع است و برخی از والدین به جای تهیه مایع شست و شوی شیشه شیر به صورت مخصوص از مایع ظرفشویی برای این کار استفاده میکنند. البته پاک کردن شیشه با مایع ظرفشویی در دو حالت اشکال ندارد. اول اینکه حجم مایع استفاده شده بسیار کم باشد. دوم اینکه قبل از استفاده به خوبی آبکشی شود.
در صورتی که بو و طعم مایع ظرفشویی در بطری باقی مانده باشد، به طور قطع روی طعم و مزه شیر تاثیر میگذارد و باعث دلزدگی نوزاد خواهد شد. پس بعد از شست و شو با مایع ظرفشویی حتماً بطری شیر را بجوشانید. همچنین با استفاده از برس مخصوص شیشه شوی، درون و بیرون شیشههای شیر را به خوبی شسته و آبکشی کنید.
شما از چه روش استفاده میکنید؟
همانطور که گفته شد، بسیاری از شیشه شیرهای استیل، شیشهای، پلاستیکی و سیلیکونی را میتوانید با استفاده روشهای مختلف بشویید. بنابراین شستن شیشه شیر و ضدعفونی کردن آن با استفاده از یکی روشها سبب پیشگیری از بروز بیماریها و عفونتها در دستگاه گوارش کودک شما خواهد شد. پس بعد از شستن شیشهها، حتماً نسبت به خشک کردن آن اقدام کنید تا شیشه برای استفاده بعدی آماده و تمیز باشد.
شما کدام روش را برای شستشوی شیشه شیر استفاده میکنید؟ آیا تجربهای در این زمینه دارید؟ به نظرتان کدام روش کمترین ریسک را دارد و بهترین نحوه برای پاک شدن شیشه شیر است؟ خوشحال میشویم تجربیات و داستانهای خود را به ما بگویید و این مقاله را برای دوستان خود بفرستید.
پیشنهاد میکنیم این مقاله را بخوانید
خیلی خوب بود
من اصلا نمیدونستم مایع استریل هم هست برای این کار
کامل ترین مقاله ای بود که خوندم
مرسی کلی